Montajul tapetului este făcut în mod obișnuit de către montatori specialiști. Aceștia au experiența necesară depășirii oricăror probleme care se ivesc, luând în considerare diferitele tipuri de pereți. Și utilizatorii casnici pot face montajul, cu ajutorul sfaturilor primite de la vânzător. Instrucțiunile de mai jos sunt specifice pentru tapetul ignifug din fibră de sticlă.

Suprafața peretelui să fie cât mai netedă, uscată, rigidă și curată. Vopseaua, reziduurile de tapet trebuie sc îndepărtate. La tencuieli slabe e necesară o grunduire mai consistentă. Dacă se aplică peste faianță, rosturile dintre plăci trebuiesc umplute cu chit de rost pentru ca suprafața să devină netedă.

Tăierea fâșiilor se face cu o foarfecă sau cu un cuțit. Se lasă un surplus de 5-10 cm pe lungime.
Folosiți doar adeziv special pentru fibra de sticlă (POWDER PLUS 250). Dacă suprafața pe care se aplică este poroasă, se recomandă o diluare mai mare cu apă a adezivului.
Adezivul se aplică uniform pe perete, pe o suprafață cu 10-20 cm mai lată decât fâșia.

După aplicarea adezivului pe perete începeți imediat lipirea tapetului. Pentru presare folosiți o spatulă sau o rolă de cauciuc (accesoriile din metal pot distruge modelul tapetului).

Îmbinarea: asigurați-vă că marginile sunt fără defecte. Luați în considerare modelul tapetului la tăiere, pentru o potrivire perfectă. Aplicați fiecare fâșie exact margine lângă margine, pentru o potrivire perfectă.


Producția materiei prime și instalarea

Descrierea calităților superioare, cu exemple